1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Fibromatoza-ktoś ? coś ?
Mama Ania

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8095

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2015-01-04, 22:03   Temat: Fibromatoza-ktoś ? coś ?
Tu Ci niestety nie pomogę, bo sama zmieściłam się w całości wraz z zabiegiem i rekonwalescencją w urlopie wychowawczym.
Mama Ania

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2015-01-02, 23:10   Temat: Fibromatoza-ktoś ? coś ?
Mam wyciętą większość mięśnia, nie cały. Udało się uratować część od strony wewnętrznej, więc ryzyko przepukliny jest mniejsze (nie mam nawet wstawionej siatki). Lewa strona jest nieco mniej sprawna, do tej pory "ciągnie" mnie przy gwałtowniejszych ruchach, nie jestem też w stanie np. bez podpórki rękami podnieść się do góry z pozycji leżącej. Nie jest tak źle, ale czasami ten mięsień bardzo by się przydał. Przepukliny mam się bać przede wszystkim w razie kolejnej ciąży - wtedy powłoki brzuszne raczej nie dadzą rady.
Mama Ania

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2015-01-01, 17:28   Temat: Fibromatoza-ktoś ? coś ?
Ja mam 100% zaufania do Profesora Rutkowskiego. Jeśli uważa, że można poczekać z operacją i powalczyć o mięsień, to znaczy że można. Być może wiedza w tej kwestii posunęła się w ciągu tych 3 lat od mojego zabiegu. Mnie brak tego mięśnia doskwiera, jeśli by się udało uniknąć jego wycięcia, uważam że byłoby warto, choć oczywiście jeśli Profesor powiedziałby że już pora na cięcie, też bym się nie wahała.
Mama Ania

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2014-12-30, 18:39   Temat: Fibromatoza-ktoś ? coś ?
Ja miałam podobną historię, przy czym guzek (mniejszy niż Twój) namierzyłam rok po ciąży i cesarskim cięciu, w powłokach brzusznych, też na wysokości pępka. To było już 3 lata temu, wtedy Profesor zalecił mi meloxicam tylko do czasu operacji (mniej więcej miesiąc), guz został wycięty wraz z większą częścią mięśnia, na który naciekał. Być może coś się zmieniło od tamtej pory, wtedy nie było w ogóle tematu uniknięcia operacji.

[ Dodano: 2014-12-30, 18:41 ]
Acha, zapomniałam o ważnej rzeczy: od czasu operacji badam się regularnie (usg powłok brzusznych) i póki co nic się nie dzieje niepokojącego :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron